Login

persberichten

Week van de buitenschoolse kinderopvang van 23 tot 27 oktober 2017

SOM maakt deel uit van het Platform Buitenschoolse opvang. Ook dit jaar weer maakte het platform werk van een week vol ideeën en inspiratie. Naar goede traditie is de maand oktober een feestmaand in de buitenschoolse kinderopvang. Van 23 tot 27 oktober vindt de 17de editie van de Week van de Buitenschoolse Kinderopvang plaats. Dit jaar  dansen de lettertjes voor onze ogen. LETTERPRET staat voorop!” 

Meer hierover lees je in het persbericht van 19 oktober 2017

Vrije plaatsen maar geen budget

SOM de federatie van sociale ondernemingen vzw deelt de bezorgdheid over de lange wachttijden voor het persoonsvolgend budget voor personen met een handicap.  Het systeem van de persoonsvolgende financiering is prima maar de overheid voorziet er op dit moment niet genoeg middelen voor. 

Hier vind je de persmededeling van 4 oktober 2017

SOM kiest Jozef De Witte als voorzitter 

Vandaag heeft SOM de federatie van sociale ondernemingen vzw, de pluralistische werkgeversorganisatie van de social profit, Jozef De Witte aangeduid als haar nieuwe voorzitter.

Jozef De Witte: "De agenda van SOM loopt parallel met die van Unia, waarvan ik tot mei 2015 directeur was. Het gaat om respect voor de mensenrechten en de waardigheid van elke mens."

Hier lees je het persbericht van 13 december 2016.

Sociale ondernemingen willen ondersteuning op maat voor personen met een handicap

De maatschappelijke context waarin de Vlaamse overheid zorg en ondersteuning voor personen met een handicap organiseert, evolueert snel. De centrale trend is het versterken van de zorg- en ondersteuningsregie door de persoon met een handicap zelf en zijn omgeving, zodat die zorg op maat krijgt in een maximaal inclusieve samenleving. Door de persoonsvolgende financiering...

Hier lees je het volledige persbericht. (10 juni 2016)