Login

Week van de buitenschoolse opvang

Ook in 2019 werkte het Vlaams Platform Buitenschoolse Kinderopvang, waarvan SOM actief lid is, hard om jullie inspiratie te bieden voor de week van de buitenschoolse opvang die dit jaar plaatsvindt van 14 tot 18 oktober 2019.

De Week van de Buitschoolse Kinderopvang wordt telkens rond een ander thema opgebouwd. In 2019 staat natuurbeleving centraal. De deelnemende opvanginitiatieven krijgen via de inspiratiemap heel wat ideeën aangereikt om samen met de kinderen, ouders en begeleiding een week lang hun eigen opvang in de kijker te zetten.  Daarnaast bezorgen we je eveneens een tekenblad alsook de brochure

Alle onze deelnemers aan de jaarlijkse wedstrijd worden beloond met een leuke attentie. De hoofdvogels slepen een mooie prijs in de wacht!  Zo was Vzw De Petteflet 1 van de 5 winnaars van IBO-week in 2018 onder het thema APPLAUS.

NATUURLIJK!
week van de buitenschoolse kinderopvang
14 tot 18 oktober 2019


Dit jaar staat natuurbeleving centraal. Onder de titel NATUURLIJK! vullen we deze inspiratiemap met allerlei ideeën, spelletjes, ervaringen en sensaties over natuur. We focussen op het gebruik van natuurlijke producten en materialen. We dagen uit om zoveel mogelijk buiten, in en met de natuur te doen. En dat we in deze week zoveel mogelijk de kinderen, de ouders en de buurt proberen te betrekken, is inmiddels een evidentie geworden.

Tijdens de Week van de buitenschoolse kinderopvang zetten we elke kinderopvang op een leuke en positieve manier in de schijnwerpers. Extra fijn dit jaar is dat we ook de kinderbegeleiders in de kijker zetten tijdens de internationale dag van de kinderbegeleider op 12 oktober, net de week ervoor!
Veel buitenpret en natuurlijk plezier!